Vierailu Brysselissä

Codelma Oy oli Arktisen Geoinnovaatio keskuksen (CAGI) mukana Brysselissä tutustumassa EU:n toimintaan ja kertomassa keskuksen tavoitteista.

Tapasimme muun muassa alueiden komitean puheenjohtajan Markku Markkulan ja europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaaren. Vierailimme myös muiden Ruotsin ja Norjan pohjoisen alueen EU toimistoissa haistelemassa tunnelmia ja virittelemässä yhteistyökuvioita. Matkamme järjestelyistä Brysselissä huolehti ansiokkaasti Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto.

Markkula CAGI 1_pieni

Arktinen Geoinnovaatio keskus

Innovaatiokeskuksen tavoitteeksi on asetettu uusien innovaatioiden synnyttäminen ja Lapin tutkimusosaamisen kaupallistaminen. Innovaatiokeskuksen painopistealueeksi on määritelty arktiset geotieteet, mistä on myös johdettu keskuksen nimi Centre for Arctic Geoinnovations (CAGI). Keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat Sodankylän geofysiikan observatorio, Lapin ilmatieteellinen tutkimuskeskus, Geologian tutkimuskeskus, Geodeettinen laitos, Lapin yliopisto, Lapin ammattikorkeakoulu, Kemin Digipolis Oy sekä Sodankylän kunta.

Codelma ja verkoston muut yritykset ovat olleet vahvasti mukana kehittämässä Sodankylän Geologisen Observatorion kanssa seuraavan sukupolven avaruustutkaa EISCAT_3D:tä ja on mukana myös Innovaatiokeskuksen toiminnassa. Codelman tavoitteena on olla mukana maailman luokan innovaatiotoiminnassa kehittämässä ja kaupallistamassa tieteellisiä sovelluksia.

CAGI kaavio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

twenty − 19 =

Ajankohtaista:

Vierailu Brysselissä

Euroopan parlamentti

Codelma Oy oli Arktisen Geoinnovaatio keskuksen (CAGI) mukana Brysselissä tutustumassa EU:n toimintaan ja kertomassa keskuksen tavoitteista. Tapasimme muun muassa alueiden

Lue lisää »

Tapaustutkimus:

Työstössä: liikedatan analysointityökalu

Räätälöityjen mittausohjelmistojen jatkojalostuksen tuloksena meille on syntynyt oma ralliajon analysointityökalu DRIFTARI. Mittausohjelma kerää mm. ajoneuvon nopeudet, kiihtyvyydet, ajolinjat sekä luisut (drifti),

Lue lisää »

VALIKKO