Vierailu Brysselissä

Codelma Oy oli Arktisen Geoinnovaatio keskuksen (CAGI) mukana Brysselissä tutustumassa EU:n toimintaan ja kertomassa keskuksen tavoitteista. Tapasimme muun muassa alueiden komitean puheenjohtajan Markku Markkulan ja europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaaren. Vierailimme myös muiden Ruotsin ja Norjan pohjoisen alueen EU toimistoissa haistelemassa tunnelmia ja virittelemässä yhteistyökuvioita. Matkamme järjestelyistä Brysselissä huolehti ansiokkaasti Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto. Arktinen Geoinnovaatio keskus... Lue lisää »

Codelma Sodankylän Observatorio päivillä

Sodankylän Geofysikaalinen Observatorio (SGO) järjesti lyhyen tauon jälkeen Observatorio päivät. SGO:n Observatorio päivien tarkoitus kerätä yhteen lähiavaruuden tutkijoita ja keskustella tieteestä ja tulevaisuuden strategioista avaruustutkimuksessa. Mukana oli myös tutkijoita muista tutkimuslaitoksista kuten Aalto yliopiston Metsähovin radiotutkimusasemalta ja Ilmatieteenlaitokselta. Observatorio päivien ohjelma oli erittäin mielenkiintoinen ja esitelmät vaihtelivat laajasti eri avaruustieteen osa-alueilla. Pääpainona oli Ionosfäärissä tapahtuvat... Lue lisää »

Avaruustutkahankkeessa askelia eteenpäin

Osallistumme Siru Innovation Oy:n ja RF-Shamaanit Oy:n kanssa monikansalliseen tulevaisuuden avaruustutkahankkeeseen EISCAT_3D. Olemme mukana suunnittelemassa vastaanotinjärjestelmää signaalien vastaanottoon, digitalisointiin, käsittelyyn ja tallennukseen. EISCAT_3D hanke etenee suunnitellusti ja nyt meneillään olevassa suunnitteluvaiheessa (preliminary phase) päätetään rakennuspaikoista ja käytettävästä tekniikasta. Vaihe päättyy syksyllä 2014. Järjestelmätestausta Kilpisjärvellä Viikolla 24 yhteishankkeemme otti isoja askelia eteenpäin, kun saimme Sodankylän Geofysiikan... Lue lisää »

Järjestelmätestausta oppilaitosyhteistyössä

SisuAxlesille tehdyn laadunvarmistusjärjestelmän (Sound Analyzer) seuraavana steppinä on kerätä kattava otanta erilaista äänidataa, jotta virheellisiä akseliston rattaita voidaan tunnistaa tuotantoprosessin varhaisessa vaiheessa. Avuksi tähän työhön sovimme HAMKin kanssa FUAS-kesäprojektista, jossa tekniikan alan opiskelijat tulevat nauhoittamaan, kuuntelemaan ja analysoimaan pyöritettävän vetopyörästön hammasrattaiden aiheuttamaa äänidataa. FUAS Innovation Schoolin oppilaat toteuttavat koneteknisen tuotekehitysprojektin kesän -14 aikana Codelman ohjauksessa ja SisuAxles-henkilöstön opastuksessa.... Lue lisää »

Sound Analyzer: laadunvarmistuksen mittausohjelmisto

Asiakasyrityksemme esitti meille taannoin haasteen: voidaanko vialliset komponentit tunnistaa tuotantoprosessin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa? Tämän kysymyksen pohjalta ryhdyimme laatimaan laadunvarmistukseen liittyvää ohjelmistoa asiakasyrityksellemme SisuAxlesille, joka on erikoistunut raskaisiin napavälitteisiin kuorma-autojen akselistoihin. Tuotevalikoimaan sisältyy useita erilaisia akselistoja - myös erikoiskäyttöön kuten sotilas- ja teollisuusajoneuvoihin. Laadunvarmistusjärjestelmän tavoitteena olisi pystyä tehostamaan valmistustoimintaa tunnistamalla virheelliset akseliston rattaat valmistusprosessin tietyssä vaiheessa.... Lue lisää »

Ajankohtaista:

Vierailu Brysselissä

Euroopan parlamentti

Codelma Oy oli Arktisen Geoinnovaatio keskuksen (CAGI) mukana Brysselissä tutustumassa EU:n toimintaan ja kertomassa keskuksen tavoitteista. Tapasimme muun muassa alueiden

Lue lisää »

Tapaustutkimus:

Työstössä: liikedatan analysointityökalu

Räätälöityjen mittausohjelmistojen jatkojalostuksen tuloksena meille on syntynyt oma ralliajon analysointityökalu DRIFTARI. Mittausohjelma kerää mm. ajoneuvon nopeudet, kiihtyvyydet, ajolinjat sekä luisut (drifti),

Lue lisää »

VALIKKO